A Kisprojekt Alap Monitoring Bizottságának 2. ülése 2019. február 1-jén, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatalban került megrendezésre.

Az ülést a Rába-Duna-Vág EGTC igazgatója és egyben a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottságának elnöke, Vasiová Ema vezette. Az ülésen részt vett az Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program Irányító Hatósága, Nemzeti Hatósága, a Monitoring Bizottság további tagjai a Nagyszombat Kerületi Önkormányzat, Nyitra Kerületi Önkormányzat, Pozsony Kerületi Önkormányzat, Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron megye, Pest megye és Budapest Főváros Önkormányzat képviseletében, valamint a megfigyelők tekintetében a Közös Titkárság képviselői.

Az ülés legfontosabb részét az 1. „pilot” felhívás keretében benyújtott Pénzügyi hozzájárulás iránti kérelmek jóváhagyása jelentette. Az ülés további részében a kisprojektek megvalósításához szükséges dokumentumok, valamint az SKHU/WETA/1901 pályázati felhívás új formanyomtatványának és mellékleteinek véglegesítéséről értekeztek a jelenlévők.

Az ülés keretében a Rába-Duna-Vág EGTC igazgatója beszámolt az 1. „pilot” felhívás tapasztalatairól, amely magába foglalta a benyújtott pályázatokra vonatkozó statisztikai adatokat, a kérelmek értékelésének menetét, valamint a felhívás pozitívumait és negatívumait egyaránt.

A Kisprojekt Alap 2. Monitoring Bizottsági ülésének valamennyi programpontja megvitatásra került a Monitoring Bizottsági tagok és megfigyelők által.

Az ülés keretében jóváhagyott pályázatok listája közzétételre került.