2018. július 27-én valósult meg a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottságának első ülése a Pest Megyei Önkormányzat termeiben.

A tagokat (az Irányító Hatóság képviselőit – Miniszterelnökség, Nemzeti Hatóság – a Szlovák Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériuma, továbbá Komárom-Esztergom, Pest és Győr-Moson-Sopron megye, Pozsonyi, Nagyszombati és Nyitrai kerület) és megfigyelőket Dr. Popovics Gábor, Pest Megye Önkormányzatának munkatársa köszöntötte, aki e rendezvényt történelmi jelentőségűnek nevezte, hiszen a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás az „Interreg SKHU Kisprojekt Alap a nyugati programterületen” című projektben lebonyolító szerepet vállal –közelebb hozva így a döntéshozatalt a polgárokhoz, vagy az egyes önkormányzatokhoz, szervezetekhez.
A találkozó Vasiová Ema, az RDV ETT igazgatójának, a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottság elnökének vezetésével zajlott. Az ülés keretén belül a KPA Monitoring Bizottságának tagjai elfogadták a Kisprojekt Alap végrehajtására vonatkozó dokumentumokat.